Το ΚεΣυΨΥ συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας “Συμβουλευτική Ψυχολογία και Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες: Κάνοντας το Αόρατο Ορατό”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις 8-11 Νοεμβρίου 2018. Πραγματοπιήθηκε συμπόσιο με θέμα: “Συμβουλευτική φοιτητών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων υπό το πρίσμα της βραχείας συμβουλευτικής: Η εμπειρία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚεΣυΨΥ) του ΕΑΠ.”

Την Παρασκευή 30/3/2018 πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Διεκδικητικότητα και Αποτελεσματική Επικοινωνία”. Στόχος του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές έννοιες που προσδιορίζουν τη διεκδικητικότητα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινής συνδιαλλαγής και τελικά της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων.

Το ΚεΣυΨΥ συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας “Ζητήματα Πολυπολιτισμικότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 4-6 Νοεμβρίου 2016.

Παρουσιάστηκαν 3 εισηγήσεις, σε σύνολο δύο θεματικών συνεδριών, στις οποίες προήδρευσε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΚεΣυΨΥ του ΕΑΠ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης. «Η συμβολή της κοινωνικής δικαιοσύνης στη συμβουλευτική πράξη με φοιτήτριες-ΑμΕΑ» Σπυροπούλου Θεοδώρα, Ακαλέστου Μαρία-Ηώ, Πετρογιάννης Κωνσταντίνος  «Συμβουλευτική ως προς ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική διαφορετικότητα» Σπυροπούλου Θεοδώρα, Ακαλέστου Μαρία-Ηώ, Πετρογιάννης Κωνσταντίνος  «Από την Κοινωνική Δικαιοσύνη στα ψυχολογικά συμπτώματα του ελλείμματός της» Ακαλέστου Μαρία-Ηώ, Σπυροπούλου Θεοδώρα, Πετρογιάννης Κωνσταντίνος ________________________________________________________________________________ Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Πύλης Πόλου της Περιφέρειας Κρήτης του Ε.Α.Π., με θέμα “Σύγχρονες προσεγγίσεις του ρόλου των Ελλήνων γονέων”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η κ. Αικατερίνη Μαριδάκη – Κασσωτάκη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, τ. Αντιπρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Φοιτητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τις διαφάνειες από την εισήγηση του κ. Πετρογιάννη, μπορείτε να δείτε εδώ.

________________________________________________________________________________

Το ΚεΣυΨΥ συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας “Σύγχρονες Τάσεις, Μελλοντικοί Προσανατολισμοί”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στις 6-9 Νοεμβρίου 2014.

Στη συνεδρία με τίτλο “Συμβουλευτική Φοιτητών, Ψυχική Υγεία”, στην οποία προήδρευσε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΚεΣυΨΥ του ΕΑΠ, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, παρουσιάστηκαν δύο εισηγήσεις:

“Αναζητώντας ψυχολογική βοήθεια: Στοιχεία από τη μελέτη διερεύνησης αναγκών των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου”, των Κ. Πετρογιάννη, Μ.-Η. Ακαλέστου, & Θ. Σπυροπούλου “Άγχος και φοβίες στους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – Ευρήματα από μια μελέτη εκτίμησης αναγκών του φοιτητικού πληθυσμού του”, των Κ. Πετρογιάννη, Θ. Σπυροπούλου, & Μ.-Η. Ακαλέστου Τα infographics από τις εισηγήσεις είναι διαθέσιμα πατώντας στον τίτλο της κάθε εισήγησης.